Köpvillkor

Köpvillkor

Broman Design riktar sig både till företag och privatpersoner, men då flertalet som handlar direkt på hemsidan är privatpersoner så är dessa villkor anpassade för privatkunder. Om företagskunder undrar något är ni välkomna att maila order@broman-design.se eller ringa .

Priser
Alla priser som visas är inklusive moms (25%).
Vid ingången orderbeställning kan priser endast ändras på grund av tryckfel/fel i beskrivningen av produkten samt vid förändrade råvarupriser, valutavärde eller ändrade momsförhållanden. Om priset väsentligt förändrats har du som kund rätt att häva köpet.
Vi reserverar oss för tryckfel och slutförsäljning.

Betalningsalternativ
Vi accepterar Paypal och bankgiroinbetalningar.

Order
En orderbeställning anses bindande när beställning inkommit och vi skickat en orderbekräftelse till dig. Skulle du inte motta en orderbekräftelse från oss av någon anledning, så hör av dig!
En order ska alltid innehålla uppgifter om namn, adress, telefonnummer och emailadress för att vi ska behandla ordern.
Minimiålder för beställningar hos oss är 18 år.
Vi sparar alla IP-adresser och polisanmäler olaglig verksamhet.

Order och kundmottagning
Vår kundtelefon har öppet 10.00 – 17.00 måndag – fredag, samt 10.00 – 14.00 på lördagar under sommaren. Under lågsäsong oktober till april, har vi öppet onsdag till fredag 10 – 18 samt lördag 10 – 14.
Numret är 0498 – 29 03 81.
Internetbutiken är öppen dygnet runt, året runt. Vår emailadress är order@broman-design.se. Vår hemsida är www.broman-design.se samt systersidan  www.broman-design.com (internationellt).

Byte/Retur
Du har enligt Konsumentköplagen rätt att byta eller returnera varor under 14 dagar från det att du mottagit varan. Du anses ha mottagit varan när den anlänt till ditt utlämningsställe. Naturligtvis måste varan vid en retur eller ett byte vara oskadat, oanvänt och inte vanvårdat, annars gäller inte retur/bytesrätten. Repor gäller som skada, så hantera varan försiktigt. Repor som finns redan när du mottagit varan ska meddelas oss snarast.
Vid retur och byte står köparen för returfrakten. Tänk på att du ansvarar för returfrakten, så skicka rekommenderat och packa ordentligt.
Vi hämtar inte ut postförskott.
Varor med nedsatta priser, specialbeställningar samt varor sålda i befintligt skick (t ex demoex) omfattas inte av bytes- eller returrätten. Ej heller piercingsmycken eller örhängen omfattas av bytes- eller returrätt pga hygienskäl.
Om du vill byta eller returnera en vara så måste du först höra av dig till oss med namn, adress, telefonnummer, ordernummer och upplysningar om det är ett byte eller en retur. Om du vill byta varan, uppge då också vad du vill byta till. Mail order@broman-design.se.

Reklamation
Om varan är skadad och du vill returnera den, så är detta en reklamation. Man har enligt lag 3 års rätt att reklamera en produkt om skadan är ursprunglig. Vid en reklamation måste du först kontakta oss och berätta vad som är fel, innan du skickar tillbaka varan, så att vi kan ge dig info om hur du ska gå tillväga. Uppge då gärna namn, adress, telefonnummer, ordernummer och vad som är fel med varan. Foton på skadan underlättar. Mail order@broman-design.se.

Vanligen så lagar vi varan vid en reklamation, eller om detta inte är görligt så ersätter vi varan med en ny likvärdig vara. Om ingen av dessa åtgärder är tillämpliga så krediterar vid dig dina utgifter samt fraktkostnader. Indirekta förluster ersätter vi inte, bara dina faktiska utgifter för vara och frakt.
Vi ersätter inte skador som uppstått genom felaktigt användande, slarv, våld, normalt slitage, skador som orsakats av åtgärd från annan än oss eller andra skador som inte beror på tillverkningsfel eller materialfel.

Återbetalning
Återbetalning sker till ditt bankkonto eller via tillgodokvitto snarast möjligt.

Specialbeställningar
Vi har möjlighet att skräddarsy ditt smycke eller föremål. Vi kan bistå med stenslipning, smide och juvelfattning, samt design. Vid specialbeställningar går det bra att emaila order@broman-design.se.
Av förklarliga skäl så kan specialbeställda och måttbeställda varor inte återtas, dvs bytes- och returrätten gäller inte dessa. När betalning erlagts för en specialbeställd vara så har tillverkningen sannolikt påbörjats alternativt ordrar lagts, så en beställning kan inte annulleras efter att betalningen är gjord. Specialbeställningar påbörjas när full betalning erlagts. Leveranstiden kan variera beroende på beställningens karaktär och på storleken på vår orderingång.

Outlöst postförskott
Outlöst postförskott debiteras med 250 kr för vår hantering samt fraktkostnaden. Om du inte löser ut ditt postförskott så upphör även lagen om ånger- och returrätt att gälla, eftersom den 14 dagar långa tidsfristen given i lagen då passeras. Du anses ha mottagit varan när den anlänt till ditt utlämningsställe. Hämtar du inte ut varan så skickas den automatiskt tillbaka till oss.
Om ärendet går vidare till inkasso så tillkommer avgifter.
För specialbeställda baror kvarstår full betalningsskyldighet vid outlösta försändelser.
Inga undantag godtas, då outlösta postförskott tyvärr är alltför vanligt förekommande och företeelsen skadar onlineföretag.

Leverans
Leverans sker med Posten.
I orderbekräftelsen anges en ungefärlig leveranstid. Normalt sett så postas beställningar samma dag eller dagen efter betalning inkommit. Leveranstiden kan dock variera eftersom vissa varor tillverkas på beställning. Den uppgivna leveranstiden är ett riktmärke. Vi kompenserar inte för försenade varor.

Transportskador
Om du märker att det finns skador på din försändelse vid mottagandet, så anmäl detta snarast till postombudet och även till oss. Dolda transportskador anmäls också till Posten AB. Vi kan inte ansvar för eventuella transportskador, utan detta måste du ta med Postens avdelning för sådant. Ta aldrig emot ett skadat paket utan att ha anmält detta.


Konto
För att ta del av erbjudanden och rabatter samt att vara först till kvarn på nytillkomna alster så är du hjärtligt välkommen att skapa ett konto hos oss. Du får då vårt nyhetsbrev med erbjudanden och nyheter.
Att bli registrerad medlem är helt kostnadsfritt.
När du blir medlem godkänner du samtidigt våra köpvillkor och eventuella andra villkor för erbjudanden.
Registrerade medlemmar blir ibland inbjudna att gräva ädelsten kostnadsfritt på vår grävsajt och får andra roliga erbjudanden.
Vi delar inte dina personliga uppgifter med någon, inte heller några samarbetspartners.

Copyright
Alla bilder och all information tillhör Broman Design och får inte brukas av annan part utan tillåtelse.

Vi reserverar oss för skador pga händelser som är utanför vår kontroll, dvs force majeure. Detta inkluderar naturkatastrofer, krig, strejk, inställd postgång, inbrott, eldsvåda, skadegörelse, sabotage, politiska beslut, samt större olyckshändelser och allvarligare sjukdomstillstånd.
Vi reserverar oss också för moms- och valutajusteringar, prisändringar, slutsålda varor, tryckfel, prisändringar hos leverantörer, försenade leveranser från leverantörer samt tekniska fel.

Innehar F-skattesedel.