Om Broman Design

 

Christina Broman är silversmed och guldsmed, juvelfattare, gemmolog och ädelstensslipare, verksam på Gotland. Tidigare verksam på Österlen.
Smedjan återfinns i Roma på Gotland.
Christina Broman skriver själv:

”Mitt namn är Christina Broman och det är jag som skapar föremålen här på Broman Design.  Jag är silversmed och guldsmed till yrket och också gemmolog (ädelstenskännare). Jag slipar också ädelstenar, cabochoner, som är en sorts mjukt välvda ädelstenar.

Uggla i sterling silver. Unik design av Broman Jewels
Uggla i sterling silver. Unik design av Broman Jewels

Jag är en korsning av en gammal bergsmanssläkt och en skräddarsläkt, då kan det tydligen bli så här. Att jag både arbetar med hårda material som metall och sten, men också med mjuka, återanvända tyger som jag handsyr till unika saker. Ni kan hitta mina silversmycken och andra metallföremål här under Broman Jewels. Där samsas ädelstenar med ädel metall och mycket omsorg läggs vid varje unikt smycke.
Mina handsydda alster finner ni under Forsaken Fabrics, där retrotyger med kärlek skapar nya föremål.
Jag lägger mycket tid och en stor del av min själ i det jag gör. Allt är hantverk, handens verk.

Lars, en handsydd elefant i serien Forsaken Fabrics av Broman Design.
Lars, en handsydd elefant i serien Forsaken Fabrics av Broman Design.

Det tar lång tid att tillverka ett silversmycke eller att sy om en nalle. Det har hänt att det har tagit en vecka att färdigställa en av mina skapelser. Men det är också tiden som besjälar föremålet, att mina händer och mitt sinne givit det så mycket omsorg så det till slut får ett slags eget liv.

Väl mött!
Christina”

CV
Ädelstensslipare sedan 1987
Silversmed (Stockholms Hantverksakademi) 2002
Guldsmed (Guldsmedsteknik, KY Mjölby) 2007
Gemmolog (GIA, Carlsbad, Kalifornien, USA) 2009
Juvelfattare (Stiftelsen Hantverk och Utbildning) 2012