Om Broman Design

Christina Broman är silversmed och guldsmed, juvelfattare, gemmolog och ädelstensslipare, verksam på Gotland. Tidigare verksam på Österlen.
Smedjan återfinns i Roma på Gotland.
Christina Broman skriver själv:

”Mitt namn är Christina Broman och det är jag som skapar föremålen här på Broman Design.  Jag är silversmed och guldsmed till yrket och också gemmolog (ädelstenskännare). Jag slipar också ädelstenar, cabochoner, som är en sorts mjukt välvda ädelstenar.

Uggla i sterling silver. Unik design av Broman Jewels
Uggla i sterling silver. Unik design av Broman Jewels

Här samsas ädelstenar med ädel metall och mycket omsorg läggs vid varje unikt smycke.
Jag lägger mycket tid och en stor del av min själ i det jag gör. Allt är hantverk, handens verk.

Det tar lång tid att tillverka ett silversmycke. Det har hänt att det har tagit en vecka att färdigställa en av mina skapelser. Men det är också tiden som besjälar föremålet, att mina händer och mitt sinne givit det så mycket omsorg så det till slut får ett slags eget liv.

Väl mött!
Christina”

CV
Ädelstensslipare sedan 1987
Silversmed (Stockholms Hantverksakademi) 2002
Guldsmed (Guldsmedsteknik, KY Mjölby) 2007
Gemmolog (GIA, Carlsbad, Kalifornien, USA) 2009
Juvelfattare (Stiftelsen Hantverk och Utbildning) 2012